Hoofd Programma (m/v/x) 32-36 uur per week

Hoofd Programma (m/v/x) 32-36 uur per week

Vacature

Ben jij die verbindende leidinggevende met kennis van cultuureducatie en cultuurparticipatie? Schakel jij makkelijk tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau? Dan zijn we op zoek naar jou!

Positie in de organisatie

Het hoofd Programma van de clusters Educatief Aanbod, Sectorontwikkeling en Onderzoek, vormt samen met het hoofd Bedrijfsvoering en Ondersteuning en de directeur-bestuurder het managementteam. Het hoofd Programma is verantwoordelijk voor de medewerkers in de 3 clusters.

Het team (in 3 clusters)

Het cluster Educatief Aanbod (4 medewerkers) zorgt voor een kwalitatief goed educatief aanbod voor leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs in de provincie Zuid-Holland. Dit doen we onder meer door ons lesprogramma Kijk|Kunst en onze Erfgoedprojecten.
Het cluster Sectorontwikkeling (6 medewerkers) ondersteunt instellingen en gemeenten in Zuid-Holland bij het bouwen van een stevig en goed functionerend netwerk, de ontwikkeling van cultuurbeleid en het creëren van draagvlak voor cultuur. Dit doen we middels verschillende projecten en programma’s, waaronder het rijksbrede programma Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK), het programma Cultuurparticipatie, de subsidieregeling Pilot Nationaal Akkoord Amateurkunst en onze eigen Kunstgebouw Academie.
Binnen het cluster Onderzoek (2 medewerkers) ontsluiten we kennis en onderzoeksresultaten over cultuur en de effecten ervan op mens en maatschappij. Dit doen we middels ons interactieve dashboard Cultureel Zuid-Holland in kaart en door in begrijpelijke taal handreikingen te bieden van relevante documenten zoals beleidsnota’s en interessante onderzoeksresultaten.

Wat ga je doen:
  • Als hoofd heb je een veelzijdige functie in een kleine organisatie. Je geeft leiding aan de medewerkers in de clusters en inhoudelijk sturing aan de ontwikkeling van programma’s en strategie. Je schakelt tussen het werken op hoofdlijnen en meedenken op detailniveau waar nodig.
  • Je levert je input aan strategische en tactische plannen en rapportages. Je verzamelt relevante informatie uit het werkveld en vertaalt dit naar stuur- en managementinformatie.
  • Je vertaalt strategie naar beleid en operationele plannen en activiteiten voor de clusters, neemt de medewerkers daarin mee, zorgt voor een taakverdeling en ziet toe op de uitvoering (o.a. op gebied van kwaliteit, kwantiteit en voortgang).
  • Je voert het personeelsbeleid uit, voert onder andere sollicitatie-, ontwikkel-, verzuim- en functioneringsgesprekken. Je draagt zorg voor de daarbij behorende processen, procedures en werkwijzen voor een optimaal functionerend team. Je stemt af over capaciteitsverdeling met collega hoofd Bedrijfsvoering en Ondersteuning.
Wat neem je mee:
  • Relevante werkervaring in een MT-rol en/of minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare leidinggevende functie in de culturele sector of het sociaal domein.
  • Aantoonbare kennis van en affiniteit met cultuureducatie en -participatie.
  • Aantoonbare kennis van en affiniteit met cultuurbeleid, op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau.
  • De kennis en kunde om strategische doelen om te zetten naar operationele plannen op korte en lange termijn. Vaardigheden om hiervoor draagvlak te creëren bij de medewerkers.
  • Een mensgerichte stijl van leiding geven. Je zet medewerkers in hun kracht, bevordert eigenaarschap en samenwerking en geeft leiding vanuit vertrouwen.
Wij bieden:
  • Een aanstelling voor 32-36 uur per week (dagen en uren in overleg te bepalen).
  • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 12 maanden met zicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.
  • Een fijne werkomgeving met bevlogen collega’s in een organisatie met een maatschappelijke missie.
  • Ruimte voor eigen inbreng en initiatief.
  • Salaris tussen € 4.072,- tot € 6.322,- op basis van een 36-urige werkweek (Schaal 11 CAO Sociaal Werk).
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering.
  • Opleidingsmogelijkheden en een persoonsgebonden loopbaanbudget.
Interesse?

Stuur je sollicitatie (motivatie + cv) uiterlijk 2 oktober 2024 naar sollicitaties@kunstgebouw.nl, ter attentie van Darlyne Bricen, HR-adviseur. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op maandag 7 oktober 2024.

Heb je een vraag over de vacature? Neem dan contact op met afdeling HR door een e-mail te sturen naar sollicitaties@kunstgebouw.nl.

    Missie en positie in het veld

    Kunstgebouw is de Zuid-Hollandse provinciale ondersteuningsinstelling voor cultuur. De missie van Kunstgebouw is om cultuur toegankelijk te maken voor alle inwoners van Zuid-Holland, vanuit de visie dat cultuur essentieel is voor onze ontwikkeling, als mens en als maatschappij. Door naar kunst te kijken en door kunst te maken, leer je jezelf, elkaar en de wereld beter kennen. We werken samen met scholen, gemeenten, cultuuraanbieders en maatschappelijke instellingen aan cultuureducatie en -participatie in de hele provincie. We dragen bij aan de kansen en mogelijkheden voor iedereen om deel te nemen aan cultuur.

    De organisatie

    De organisatie bestaat uit een directeur-bestuurder en ongeveer 20 medewerkers in dienst. Daarnaast is Kunstgebouw opdrachtgever van een groot aantal zzp’ers onder wie adviseurs, trainers, organisatoren en kunstvakdocenten.
    De organisatie is in 2023 opnieuw ingericht en bestaat uit de clusters Bedrijfsvoering en Ondersteuning, en de drie inhoudelijke clusters Educatief Aanbod, Sectorontwikkeling en Onderzoek.

    Onze kernwaarden

    We zijn verbindend, resultaatgericht, dienstbaar, deskundig en vindingrijk.
    We verbinden partijen aan elkaar, alles wat we doen is in samenwerking, we delen kennis en we zorgen voor een interne en externe cultuur van verbinding. Hierin waken we voor een poldercultuur. We zijn resultaatgericht. We zorgen voor concrete resultaten en een overzichtelijke planningshorizon en maken zo een voelbaar en zichtbaar verschil. We waken voor tunnelvisies. We doen de dingen namelijk niet voor onszelf, maar we zijn dienstbaar aan de sector. Wat niet wil zeggen dat we alle vragen van iedereen kunnen beantwoorden. Uitgangspunten zijn altijd: Wordt het er beter van? Is het aan ons? En kunnen we het? Zo ja, dan zetten we ons in en doen dat op basis van deskundigheid. We doen de dingen goed en we werken op basis van kennis, zonder daarvoor te theoretisch te zijn. We denken en we doen. We zijn vindingrijk, leggen slimme verbanden en bedenken werkbare oplossingen. Zo helpen we de sector steeds vooruit.