Kunstgebouw zoekt een projectleider Cultuurparticipatie

Vacature
Subsidiekamp Cultuurparticipatie oktober 2021 | Foto: Bas Czerwinski

Heb je hart voor cultuur? Breng je graag mensen en organisaties samen? Vind je het belangrijk dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij? Denk je in kansen en oplossingen? Dan maken we graag kennis met jou! Kunstgebouw zoekt een projectleider Cultuurparticipatie voor circa 22 uur per week/0,6 fte.

  Cultuurparticipatie in Zuid-Holland

  Cultuur is essentieel voor onze ontwikkeling. Daarom wil Kunstgebouw cultuur toegankelijk maken voor iedereen. Om dit te bereiken werken we in Zuid-Holland samen met scholen, gemeenten, organisaties en professionals uit de cultuursector en het sociaal domein.

  Wij stimuleren activiteiten waarmee drempels worden weggenomen om mee te doen aan cultuur. Soms kunnen mensen vanwege geld, gezondheid of leeftijd minder makkelijk deelnemen. Door culturele activiteiten juist op deze doelgroepen te richten wordt hun afstand tot de maatschappij verkleind.

  Als projectleider Cultuurparticipatie heb je contact met gemeenten in Zuid-Holland en organisaties in die gemeenten. Je adviseert over activiteiten en het vinden van financiering voor deze activiteiten. Je brengt partijen samen en zorgt daarmee voor kennisdeling over cultuurparticipatie binnen en buiten de provincie. Specifiek bied je hulp en advies aan partijen die aanspraak maken op middelen uit de regeling Samen cultuurmaken van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Deze regeling is gericht op het toegankelijk maken van cultuurdeelname voor verschillende doelgroepen.

  Wat je gaat doen

  • Je onderhoudt contact met de gemeenteambtenaren en partijen in de culturele sector en het sociaal domein. Je informeert en bespreekt wat nodig is om kansen te benutten en drempels weg te nemen voor deelname aan cultuur.
  • Je adviseert over plannen en subsidieaanvragen.
  • Je organiseert voorlichtingsbijeenkomsten, zowel fysiek als online.
  • Je biedt gemeenten ondersteuning bij het organiseren van kennismakingsbijeenkomsten tussen deelnemers uit het sociaal domein en de culturele sector met gebruik van onze Cultuurparticipatie Online Tool.
  • Je houdt gemeenten en partijen op de hoogte van de mogelijkheden en ontwikkelingen.
   In oktober 2021 organiseerden we een subsidiekamp. Een driedaagse ‘pressurecooker’ waarbij culturele organisaties en organisaties uit het sociaal domein deelnamen met als doel om in januari 2022 een succesvolle aanvraag in te dienen. We overwegen dit in 2022 opnieuw te organiseren.

  Wij zoeken een zelfstandige professional met

  • Hbo werk- en denkniveau.
  • Goede vaardigheden in het onderhouden van relaties.
  • Ervaring als projectleider, in de culturele sector en het sociaal domein.
  • Ervaring met het aanvragen van subsidies.
  • Een planmatige, accurate en zelfstandige manier van werken en bij voorkeur woonachtig in de provincie Zuid-Holland. Een auto is onmisbaar.
  • Communicatieve vaardigheden.

  Wij bieden

  Je krijgt de kans om bij te dragen aan de ontwikkeling van cultuurparticipatie in heel Zuid-Holland. Je maakt kennis met verschillende gemeenten en partijen en krijgt zo een brede blik op cultuurparticipatie. Kunstgebouw bestaat uit een team van bevlogen professionals met hart voor cultuureducatie en cultuurparticipatie. Voor de communicatie-uitingen stem je af met team communicatie. Je rapporteert aan de programmamanager.

  Het gaat om een tijdelijke aanstelling van 1 jaar (circa 22 uur per week, 0,6 fte), met vooruitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd. Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden conform schaal 9 uit de CAO Sociaal Werk.

  Reageren

  Is je interesse gewekt om als projectleider Cultuurparticipatie aan de slag te gaan? Stuur een motivatiebrief en cv vóór 14 januari 2022 naar: sollicitaties@kunstgebouw.nl ter attentie van Aukje Bolle (directeur). Gesprekken vinden plaats in de week van 31 januari 2022.

  Heb je vragen?

  Neem tot 24 december 2021 of tussen 10 en 13 januari 2022 contact op met Edith Janssen (programmamanager): edith.janssen@kunstgebouw.nl.
  Je kunt ook kijken op www.kunstgebouw.nl/cultuurparticipatie.

  Kunstgebouw is ervan overtuigd dat het benutten van verschillende talenten en perspectieven ons beter maakt en zorgt voor een plezierige plek voor iedereen die bij en met ons werkt. Daarom bouwen wij aan een organisatie die de kracht van diversiteit gebruikt om betere resultaten te halen. Een organisatie waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Vanzelfsprekend onderschrijven wij de Code Diversiteit & Inclusie.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.