HR-adviseur (m/v/x) voor 16-24 uur

Vacature

Ben jij op zoek naar een veelzijdige, zelfstandige baan waarin er voldoende ruimte is om de functie met jouw kennis en kwaliteiten vorm te geven? Werk jij graag zowel op strategisch als op operationeel niveau? Dan is de functie van HR-adviseur bij Kunstgebouw echt iets voor jou!

Als HR-adviseur bij Kunstgebouw ben je onder andere verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het HR-beleid en het bewaken, verbeteren en (deels) uitvoeren van de HR-administratie, -processen en -procedures. Daarnaast ben je actief betrokken bij alle HR- en personeelsvraagstukken zoals de ontwikkeling van onze medewerkers, verzuimbegeleiding en de begeleiding van in-, door- en uitstroom van medewerkers. Door de veelzijdigheid van de functie bevind je je op verschillende niveaus in onze organisatie en heb je contact met zowel de medewerkers en coördinatoren als met de directie.

De komende tijd willen we ons onder andere richten op de verdere ontwikkeling van onze medewerkers en een nog prettiger werkklimaat. Het opzetten van een nieuwe HR-strategie is hier een onderdeel van. Deze mag jij mede vormgeven.

We zoeken een HR-adviseur die op strategisch niveau kan adviseren, kennis van zaken heeft, en samen met de directiesecretaresse ook de verantwoordelijkheid heeft voor een kloppende HR-administratie.

Een greep uit de werkzaamheden:
 • Je adviseert de directie over individuele en organisatiebrede HR-aangelegenheden;
 • Je vertaalt HR-beleid in concrete HR-initiatieven en activiteiten en voert deze uit;
 • Je bewaakt het overzicht en optimaliseert HR-processen en -procedures;
 • Je vertaalt organisatiedoelstellingen naar HR-beleid;
 • Je zorgt voor de administratieve verwerking van gegevens van (toekomstige) medewerkers zowel intern als extern gedurende het in-, door- en uitstroomproces;
 • Je onderhoudt contact met de hele organisatie waardoor je op de hoogte bent van personele ontwikkelingen binnen de organisatie.
Wat neem je mee:
 • Je bent op de hoogte van wet- en regelgeving, waaronder de WAB en de Wvp;
 • Je bent flexibel en hebt een proactieve en ondernemende instelling;
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • Analytisch denkvermogen;
 • Visie op HR en op het gebied van ontwikkeling van medewerkers.
Wij bieden:
 • Een aanstelling voor 16-24 uur per week (dagen en uren flexibel en in overleg in te delen, ook af te stemmen op schooltijden);
 • Een fijne werkomgeving met bevlogen collega’s in een organisatie met een maatschappelijke missie;
 • Ruimte voor eigen inbreng en initiatief;
 • Salaris tussen € 3.284 – € 4.756 op basis van een 36-urige werkweek (Schaal 9 CAO Sociaal Werk);
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering.
Interesse?

Stuur je sollicitatie (motivatie + cv) naar sollicitaties@kunstgebouw.nl, ter attentie van Aukje Bolle, directeur-bestuurder.
Heb je een vraag over de vacature? Neem dan contact op met Mascha Buurma of Wendy Poortvliet-Bommelé via 015 215 4518 of stuur een e-mail naar hr@kunstgebouw.nl.

  Kunstgebouw is de provinciale organisatie voor cultuurparticipatie en cultuureducatie in Zuid-Holland. De missie van Kunstgebouw is om cultuur toegankelijk te maken voor alle inwoners van Zuid-Holland, vanuit de visie dat cultuur essentieel is voor onze ontwikkeling, als mens en als maatschappij. Door naar kunst te kijken en door kunst te maken, leer je jezelf, elkaar en de wereld beter kennen. We werken samen met scholen, gemeenten, cultuuraanbieders en maatschappelijke instellingen. We dragen bij aan de kansen en mogelijkheden voor iedereen om deel te nemen aan cultuur.

  De organisatie bestaat uit een directeur-bestuurder en 21 medewerkers in vaste dienst. Daarnaast is Kunstgebouw opdrachtgever van een groot aantal zzp’ers onder wie adviseurs, trainers, organisatoren en kunstvakdocenten.

  Kunstgebouw is ervan overtuigd dat het benutten van verschillende talenten en perspectieven ons beter maakt en zorgt voor een plezierige plek voor iedereen die bij en met ons werkt. Daarom bouwen wij aan een organisatie die de kracht van diversiteit gebruikt om betere resultaten te halen. Een organisatie waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Vanzelfsprekend onderschrijven wij de Code Diversiteit & Inclusie.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.