Adviseur Sectorontwikkeling (m/v/x) voor 28-32 uur

Vacature

Houd jij van structureren, organiseren en communiceren? Gaan nieuwe ontwikkelingen niet snel aan jou voorbij en is projecten initiëren, ontwikkelen en leiden wat jij graag doet? Dan is de functie van Adviseur Sectorontwikkeling bij Kunstgebouw echt iets voor jou!

Als Adviseur Sectorontwikkeling leid jij het project Cultuureducatie met kwaliteit (CMK), zo lang het project loopt. CMK is een landelijke subsidieregeling die wordt uitgevoerd door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Kunstgebouw is penvoerder van 18 regio’s bestaande uit 30 gemeenten in Zuid-Holland die deelnemen aan deze subsidieregeling.

Jij draagt zorg voor de zakelijke kant van het project en stuurt een projectteam van 3 collega’s aan; zij adviseren en begeleiden de Zuid-Hollandse regio’s bij de realisatie van hun plannen en organiseren bijeenkomsten en workshops op het gebied van kennisdeling en deskundigheidsbevordering.

Wanneer de landelijke CMK-regeling eindigt, veranderen je werkzaamheden. Je werkzaamheden sluiten namelijk altijd aan bij de meest recente ontwikkelingen in overheidsbeleid en de cultuursector. Je werkt met projecten en activiteiten aan relevante, provinciale regelingen die voortvloeien uit (rijks)beleid.

Een uitdagende en veelzijdige functie, waarbij geen dag hetzelfde is.

Een greep uit de werkzaamheden:
 • Voor Kunstgebouw leid je het project Cultuureducatie met kwaliteit en zorgt ervoor dat de gestelde doelen worden behaald;
 • Je stuurt het projectteam aan;
 • Je verzorgt de jaarlijkse verantwoording van de subsidieaanvraag aan het Fonds voor Cultuurparticipatie met financiële, bereik- en prestatiegegevens van de regio’s binnen Zuid-Holland. Dit doe je door actief resultaten op te halen die je vervolgens duidelijk ordent voor de verantwoording;
 • Je onderhoudt en ontwikkelt onze online verantwoordingstool, de CMK-portal;
 • Je draagt zorg voor in- en externe communicatie over en zichtbaarheid van resultaten;
 • Je verzorgt de nieuwe subsidieaanvraag bij het Fonds voor Cultuurparticipatie voor de nieuwe periode CMK 2025-2028;
 • Je onderhoudt actief een relevant netwerk in de sector, zowel binnen als buiten het werkgebied en koppelt partijen waar nodig. Je bent daarbij regelmatig onderweg in de provincie.
Wat neem je mee:
 • Je bent goed georganiseerd en hebt kennis van financiële en organisatorische processen;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring binnen een politiek-bestuurlijke omgeving;
 • Je houdt ervan om zaken te structureren en bent accuraat;
 • Je communiceert helder en prettig, zowel in woord als schrift;
 • Je bent dienstverlenend, proactief, positief en beschikt over probleemoplossend vermogen;
 • Je legt makkelijk contact, bent goed in het onderhouden van relaties en zorgt voor verbindingen tussen verschillende partijen.
Wij bieden:
 • Een aanstelling voor 28-32 uur per week (dagen en uren in overleg te bepalen);
 • Een fijne werkomgeving met bevlogen collega’s in een organisatie met een maatschappelijke missie;
 • Ruimte voor eigen inbreng en initiatief;
 • Salaris tussen € 3.284 – € 4.756 op basis van een 36-urige werkweek (Schaal 9 CAO Sociaal Werk);
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Opleidingsmogelijkheden en een persoonsgebonden loopbaanbudget;
 • Een aanstelling voor 1 jaar met zicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.
Interesse?

Stuur je sollicitatie (motivatie + cv) naar sollicitaties@kunstgebouw.nl, ter attentie van Aukje Bolle, directeur-bestuurder.
Heb je een vraag over de vacature? Neem dan contact op met Nienke van Olphen via 015 215 4501 of stuur een e-mail naar nienke.van.olphen@kunstgebouw.nl.

  Kunstgebouw is de provinciale organisatie voor cultuurparticipatie en cultuureducatie in Zuid-Holland. De missie van Kunstgebouw is om cultuur toegankelijk te maken voor alle inwoners van Zuid-Holland, vanuit de visie dat cultuur essentieel is voor onze ontwikkeling, als mens en als maatschappij. Door naar kunst te kijken en door kunst te maken, leer je jezelf, elkaar en de wereld beter kennen. We werken samen met scholen, gemeenten, cultuuraanbieders en maatschappelijke instellingen. We dragen bij aan de kansen en mogelijkheden voor iedereen om deel te nemen aan cultuur.

  De organisatie bestaat uit een directeur-bestuurder en 21 medewerkers in vaste dienst. Daarnaast is Kunstgebouw opdrachtgever van een groot aantal zzp’ers onder wie adviseurs, trainers, organisatoren en kunstvakdocenten.

  Kunstgebouw is ervan overtuigd dat het benutten van verschillende talenten en perspectieven ons beter maakt en zorgt voor een plezierige plek voor iedereen die bij en met ons werkt. Daarom bouwen wij aan een organisatie die de kracht van diversiteit gebruikt om betere resultaten te halen. Een organisatie waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Vanzelfsprekend onderschrijven wij de Code Diversiteit & Inclusie.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.