Samenwerking penvoerders Zuid-Holland

Cultuureducatie met kwaliteit

Naast Kunstgebouw, penvoerder voor de kleine en middelgrote gemeenten, zijn in Zuid-Holland acht penvoerders actief voor gemeenten met meer dan 90.000 inwoners. Samen werken wij aan goed cultuuronderwijs in de provincie Zuid-Holland. Kunstgebouw organiseert jaarlijks een bijeenkomst voor alle penvoerders om kennis en ideeën uit te wisselen en de onderlinge samenwerking te bevorderen.

  Tevens organiseren de penvoerders gezamenlijk meet ups voor de studenten aan kunstvakopleidingen, zoals het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) en Codarts (Rotterdam). Op deze manier dragen we bij aan de deskundigheid van toekomstige kunstvakdocenten.

  Kunstgebouw Katwijk, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Midden-Delfland, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Westvoorne, Brielle, Hellevoetsluis, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard (Korendijk, Oud-Beijerland, Cromstrijen, Binnenmaas, Strijen), Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (Molenlanden, Gorinchem, Vijfheerenlanden)
  CultuurSchakel Den Haag
  KCR Rotterdam + regio
  Parkvilla Alphen a/d Rijn + regio
  DOK Delft
  Servicebureau Cultuur & Onderwijs Dordrecht + regio
  Cultuureducatiegroep Leiden + regio
  Cultuurweb Westland Westland
  CKC Zoetermeer