Viltland

Beeldende kunst in de klas, een project rondom een kunstwerk van Esty Gertzman
Eiland met berg, meertje, planten en dieren, alles is gemaakt van vilt

Kunstenaar Esty Gertzman maakte een klein landschap van kleurig wollen vilt. Esty wil met haar landschap de jonge kijker een moment van schoonheid, verwondering of herkenning geven. Het landschap bestaat uit minibergjes, boompjes en beestjes. In je fantasie kan je rondom deze bergen wandelen, even onder de boom zitten of een slokje water uit het meer nemen. Geïnspireerd door het kunstwerk schreven Margje en Sjoerd Kuyper een verhaal. Sjoerd Kuyper leest het voor in een filmpje.

Viltland laat jonge leerlingen op een verrassende manier kennismaken met beeldende kunst. De leerlingen kijken naar het kunstwerk volgens de methode VTS (Visual Thinking Strategies). Ze geven betekenis aan wat ze zien door erover te praten en zelf te maken. Met de meegezonden kleurige wol kunnen ze zelf vilt maken.

Een kleurig viltlandschap in de klas.

Dit project kan aansluiten bij: beeldende kunst, dieren, eilanden, reizen, wolvilten, sprookjes en verhalen.

Het kunstwerk wordt door Kunstgebouw naar de school gebracht en weer opgehaald. Iedere groep heeft het kunstwerk circa één week ter beschikking. Alle informatie over dit project, zoals het rooster en online opdrachten, vind je op dkk.kunstgebouw.nl.