Ties Valies

  • Groep 3/4
  • Theater
Ties Valies zit achter een tafel in zijn winkeltje vol koffers, op tafel staat een wereldbol en een ouderwetse kassa, naast hem staan een omaatje en een jong meisje

Ties Valies heeft een winkeltje vol koffers. In iedere koffer zit een fantastische reis. Als je een koffer krijgt, kun je op pad. Aan het einde van de reis breng je de koffer weer terug. Maar dan moet je er wel een reis in terug stoppen …
Ties Valies gaat over reizen in je fantasie. Tijdens het project ervaar je dat je in je spel overal naartoe kunt reizen. Het leert de leerlingen spelenderwijs betekenis te geven aan hun omgeving.

Het project begint met het bekijken van een filmpje over Ties. Ook krijgen de leerlingen een koffertje in de klas. Met verhalen en muziek uit het koffertje gaan ze op reis door het speellokaal. Door een herfststorm, over drukke zebrapaden, door het geurende gras … Door hun eigen spel en dat van klasgenoten lijkt de reis wel echt te worden! Aan het einde van het project verzinnen de leerlingen een eigen fantastische reis om aan Ties terug te geven.

Fantastische reizen!

Dit project kan aansluiten bij: theater, reizen, fantasie, zintuigen, omgevingsbewustzijn, wereldoriëntatie.

Het lespakket wordt circa drie weken voor de gastles toegezonden aan de school. Het project start met een gastles. Het lespakket blijft eigendom van de school. Alle informatie over dit project, waaronder het rooster, vind je op dkk.kunstgebouw.nl.