Romeo is op Julia & Layla op Majnun

  • Groep 7/8
  • Theater

Romeo en Majnun zijn twee jongens uit twee wereldberoemde legendes. Beiden zijn op zoek naar hun grote liefdes en beide jongens zijn op de vlucht omdat hun liefde hen verboden wordt. Hun ideeën en de werelden waar ze vandaan komen verschillen, maar ze begrijpen elkaar als geen ander. Romeo strandt met zijn kapotte brommer bij de schuilplaats van Majnun. Met gedichten en gitaren brengen zij hun Julia en Layla tot leven, vol passie, onhandigheid en haantjesgedrag.

Theatergroep Witte Raaf

De jeugdtheatervoorstellingen van Witte Raaf combineren en verbinden op aansprekende, komische en ontroerende wijze klassieke mythologie met muziek van o.a. Johnny Cash, Queen en The Beatles. In deze muzikale en poëtische voorstelling vermengt Witte Raaf de in de Arabische wereldliteratuur zeer bekende legende Layla en Majnun van de Perzische dichter Nizami met het in het westen veel bekendere liefdesverhaal over Romeo en Julia van Shakespeare.

East meets West in muzikale liefdesklassieker(s).

Dit project kan aansluiten bij: theater, vriendschap, verliefdheid, culturen, identiteit, poëzie, muziek, wereldoriëntatie.

Het lesmateriaal wordt ongeveer drie weken voor de voorstelling toegezonden aan de school. Alle informatie over dit project, zoals het rooster en online opdrachten, vindt u op dkk.kunstgebouw.nl.