Plons

  • Groep 1/2
  • Theater

De voorstelling Plons is een beeldend verhaal over de wondere wereld boven en onder water.
Uit de kikkerdril in de sloot verschijnt kikkervisje Kiki. Zich verwonderend over de schoonheid van de vijver ontdekt ze de wereld om zich heen. Een grote vis blijkt minder gevaarlijk dan hij lijkt en de libelle verkent werelden waar de kleine kikkervis nog niet geweest is. De vijver is fijn en veilig, maar Kiki, bang én nieuwsgierig, stapt uit de vijver en gaat aan land …
In een dynamisch decor vol vindingrijke verrassingen vertellen de makers het verhaal van kikkerdril, kikkervisje, rups, libelle, kikker en ooievaar, met poppen, klein en groot.

Renate Moespot

Renate Moespot studeerde onder meer aan ArtEZ in Arnhem en heeft een achtergrond in circus, beweging en poppentheater. In een warme, opgewekte en ontroerende sfeer neemt ze haar publiek mee en creëert een eigen universum. Haar dromen, de natuur en dieren zijn haar grootste inspiratiebronnen. In Plons speelt Renate samen met Milan Schleijpen. Hij studeerde af aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam, specialisatie objectentheater en poppenspel.

Van de sloot naar de grote wonderlijke wereld.

 

Dit project kan aansluiten bij: kikkervisjes, het leven in de sloot, natuur, transformatie, overwinnen van angsten.

Het lesmateriaal wordt ongeveer drie weken voor de voorstelling toegezonden aan de school. Alle informatie over dit project, zoals het rooster en online opdrachten, vindt u op dkk.kunstgebouw.nl.