Kleine mensen Grote bouwsels

  • Groep 7/8
  • Beeldende kunst
Foto van miniatuurpoppetje bij kunstwerk voor lespakket "Kleine Mensen Grote Bouwsels"

In Kleine mensen Grote bouwsels verkennen leerlingen hoe ze op een constructieve manier kunnen werken met vorm en ruimte. Tijdens de gastles gaan de leerlingen met plaatmateriaal en handige verbindingstechnieken aan de slag. Geprikkeld door een aantal uitdagende ‘challenges’ onderzoeken zij hoe ze het hoogste, stevigste of meest dynamische kunstwerk kunnen bouwen. Terloops passeren beeldaspecten zoals restvorm en symmetrie de revue.

In het lespakket zit voor elke leerling een miniatuurpoppetje. Door het poppetje bij hun kunstwerk te plaatsen zullen de leerlingen hun bouwsel met andere ogen bekijken. Het kunstwerk verandert van schaal en lijkt ineens enorm groot, breed of lang. Een reeks tekenopdrachten laat de leerlingen aandachtig kijken en daagt hen uit zich te verplaatsen in het perspectief van een ander.
Ten slotte verdiepen de leerlingen zich in kunst in de (nabije) openbare ruimte en bedenken ze een goede (fictieve) plek voor hun eigen creatie.

Bouw je eigen Bouwsel!

Dit project kan aansluiten bij: techniek, perspectief, omgevingsbewustzijn, ruimtelijk inzicht, kunst in de openbare ruimte.

Het lespakket wordt circa drie weken voor de gastles toegezonden aan de school. Het project start met een gastles. Het lespakket blijft eigendom van de school. Alle informatie over dit project, zoals het rooster en online opdrachten, vind je op dkk.kunstgebouw.nl.