Bekkens en Branie

  • Groep 7/8
  • Muziek

In het percussieconcert Bekkens en Branie, bespelen drie top-percussionisten een rijke hoeveelheid percussie instrumenten. Alles komt voorbij; van drumstel en Afrikaanse djembé tot minder bekende instrumenten als reuzencajon en hang marimba.
Het concert zit vol contrasten. De ene keer is het tempo opzwepend en spat de energie ervan af, dan weer nemen de muzikanten je mee op reis door een melancholisch geluidslandschap. Snelle en langzame muziek volgen elkaar op en ook het publiek krijgt een rol tijdens de voorstelling.

Twitching Eye Trio

Sinds 2008 speelt Twitching Eye Trio muziekvoorstellingen voor alle leeftijden. Na een jarenlange samenwerking met Oorkaan en de ervaring van meer dan 200 jeugdconcerten rijker, spelen zij nu een nieuwe serie jeugdconcerten. Alle muziek in de voorstelling is door het trio zelf geschreven.
Deze drie top-percussionisten halen alles uit de kast!

Oorverdovend en oorbetoverend.

Dit project kan aansluiten bij: muziek, percussie, verschillende culturen, ritme en emoties.

Het lesmateriaal wordt ongeveer drie weken voor de voorstelling toegezonden aan de school. Alle informatie over dit project, zoals het rooster en online opdrachten, vindt u op dkk.kunstgebouw.nl.