Bak een hit!

  • Groep 7/8
  • Muziek
Leerlingen aan de slag met een looper in de muziekles "Bak een hit"

Rapper Justin en zangeres Roos willen hun vriendin Kim verrassen met een zelfgemaakte laagjestaart. Maar wat ze ook proberen, de taart mislukt. Waarom verrassen ze haar niet met iets dat beter bij hen past? Ze besluiten een muzikale taart te bakken. Hierbij gebruiken ze een looper, een apparaatje waarmee ze laagjes muziek kunnen stapelen. Zo maken ze samen de Bakblikboogie. In dit project ontdekken leerlingen hoe ze met hun eigen stem en de looper een muzikaal baksel voor iemand anders kunnen maken.

In de gastles ervaren de leerlingen dat je met je stem heel veel kunt doen. Ze leren de Bakblikboogie en ontdekken hoe ze met hun eigen stem en de looper muzieklaagjes kunnen stapelen. In kleine groepjes maken ze muzikale baksels en presenteren die aan het eind van de les aan elkaar. Ook in les 2 en 3 is de looper in de klas. De leerlingen schrijven een rap, stapelen ritmes en improviseren zanglaagjes. De verschillende onderdelen voegen ze samen met de Bakblikboogie. Een feestelijke presentatie sluit het project af.

Doe de Bakblikboogie …

Dit project kan aansluiten bij: muziek, taal, improviseren, componeren, zang en rap, samenwerken.

De handleiding wordt ongeveer drie weken voor de gastles toegezonden aan de school. Het project start met een gastles. Daarna wordt de projectkist op school bezorgd. Iedere groep heeft de projectkist circa één week ter beschikking. Alle informatie over dit project, waaronder het rooster, vind je op mijn.kunstgebouw.nl.