Wie is we?

Podcast
Een wit vraagteken met diverse vormen van kleur erin. Met de tekst Wie is we? er omheen.

Tijdens de netwerkbijeenkomst Wie is we? op 30 november 2022 maakte journalist Hizir Cengiz voor Kunstgebouw een podcast over de thema’s kansengelijkheid, diversiteit en inclusie.

Hizir Cengiz schrijft onder meer voor De Groene Amsterdammer, De Correspondent en NRC. Daarnaast wist hij met zijn podcast Voetnoot* de Haagse Media Award voor beste podcast in de wacht te slepen. Hizir ging tijdens Wie is we? in gesprek met Aziem Jarmohamed, Deborah Cameron en Petra Kerstens.

Tijdens de opnames laat Hizir mensen aan het woord die zaken als armoede, discriminatie en uitsluiting aan den lijve hebben ondervonden. Daarnaast onderzoekt hij welke rol kunst en cultuur hebben gespeeld en in hoeverre het onderwijs werkelijk de gelijkmaker is als het gaat om ongelijke kansen.

#1 Aziem Jarmohamed

Hizir Cengiz is in gesprek met Aziem Jarmohamed, schooldirecteur én grondlegger van de Rotterdamse Gelijke Kansen Alliantie. Welke rol speelt muziek in het creëren van gelijke kansen? Aziem pleit onder andere voor het stimuleren van het geloof in eigen kunnen bij kinderen.

#2 Deborah Cameron

Sociaal-cultureel ondernemer uit de Haagse Schilderswijk, a.k.a. The Power Queen.
Verschijnt op 1 februari 2023.

#3 Petra Kerstens

Verbonden aan het lectoraat ‘Waarderen van diversiteit’ binnen de Fontys Hogeschool.
Doet onderzoek naar de waarde van kunst, creativiteit en spel.
Nog niet gepubliceerd.