01

Werktuig | PNTheater | Fotograaf: Froukje de Jong

Leerlingen winnen met lied over plastic soep

 

De auditieronde van de Lang Leve de Muziek Show is in Zuid-Holland gewonnen door groep 6-7 van de OBS De Dukdalf uit Leiden! Van harte gefeliciteerd! Deze klas mag in het tv-programma Lang Leve de Muziek Show met klassen uit andere provincies strijden om wie de muzikaalste provincie van Nederland is. De eerste uitzending is op 9 november 2019 om 18.30 uur op NPO3 bij ZAPP.

Het liedje waarmee OBS De Dukdalf heeft gewonnen heet ‘Ik wens de zee schoon’ en gaat over de plastic soep. “We vinden dit een heel belangrijk onderwerp, daarom hebben we hier een liedje over geschreven. Ieder groepje heeft zinnen bedacht, die we belangrijk vonden. Vervolgens hebben we er met de hele klas een liedje over geschreven op de songtekst van Stevie Wonder 'I wish'.” Vliegende muziekbrigadier Kristel van den Heuvel heeft de groep begeleid naar de auditieronde en zal de leerlingen nu klaarstomen voor de tv-opnames.

De leerlingen van OBS De Dukdalf mogen bovendien samen met de winnaars uit de andere provincie als Grootste Schoolband van Nederland optreden voor Koningin Máxima tijdens Het Kerst Muziekgala 2019.

Meer informatie over de wedstrijd

Foto: Amy van Leiden