01

Audities Lang Leve de Muziek Show

 
 
Zestien Zuid-Hollandse basisscholen zijn geselecteerd voor de theateraudities van de Lang Leve de Muziek Show! Sommige scholen doen zelfs met meerdere klassen mee. In totaal zijn er maar liefst 23 muzikale acts uit onze provincie die meedingen naar een plek in de televisieshows. De audities vinden plaats op 14 mei in Theater de Kunstmin in Dordrecht.
 
Om de puntjes op de i te zetten, kregen alle klassen hulp van een Vliegende Brigadier, een vakleerkracht muziek die 10 uur muziekles geeft om de act nóg beter te maken. Kunstgebouw heeft op 14 maart alle Zuid-Hollandse Vliegende Brigadiers een briefing gegeven en vervolgens zijn ze uitgevlogen naar de scholen.
 
Na de auditie gaan de juryleden met elkaar in beraad om te bepalen welke klas door is naar de Lang Leve de Muziek Show. In de shows gaan klassen uit alle provincies met elkaar de strijd aan om de muzikaalste provincie van Nederland te worden. De twaalf klassen mogen bovendien samen als Grootste Schoolband van Nederland optreden voor Koningin Máxima tijdens Het Kerst Muziekgala 2019.
 
Meer informatie over de wedstrijd