01

Theater Toetje in de Rijswijkse Schouwburg

 
De Rijswijkse Schouwburg en Kunstgebouw vinden het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd het theater kunnen beleven. Dit schooljaar biedt de Rijswijkse Schouwburg daarom bovenop het reguliere Kijk|Kunst-programma een extraatje aan in seizoen 2018-2019: Theater Toetje. In 2019 kunnen de Rijswijkse basisscholen die deelnemen aan Kijk|Kunst zich aanmelden voor een gratis extra voorstellingsbezoek voor groep 1 t/m 8 in de grote zaal van de Rijswijkse Schouwburg! Deze muzikale voorstelling heet BANWAKABOOM.
 
BANWAKABOOM door Drumdrumdrum
De concerten van Drumdrumdrum zijn doorspekt met ritme, percussie en humor. Alle muziekliefhebbertjes mogen meedoen en maken op deze manier kennis met percussie via de cajon, de timba, body percussion en …… de BOOMOPHONE, het kleurrijke, door Drumdrumdrum zèlf ontworpen instrument!
 
In BANWAKABOOM presenteren de makers hun ‘greatest hits’ uit eerdere succesvolle voorstellingen als BOOMWHAKALAA! en BANBANKUNE, aangevuld met nieuw werk. Geniet van de spetterende percussiesolo’s en meezingers in een typisch Caribisch jasje. Natuurlijk mag iedereen ook meedansen, -spelen en -zingen met de swingende versies van o.a. ‘De wielen van de bus’, ‘We maken een kringetje’ en succesnummer ‘Happy als ik dans’. Een voorstelling van Drumdrumdrum betekent swingen, meedoen en nog meer swingen!
 
Voorstellingen en inschrijven
Rijswijkse basisscholen die deelnemen aan Kijk|Kunst kunnen zich inschrijven voor de voorstellingen op maandag 8 april 2019, maandag 6 mei 2019 en dinsdag 4 juni 2019. Elke dag vindt de voorstelling 3 keer plaats. De aanvangstijden van de voorstellingen zijn: 9:15, 10:30 en 13:30 uur. Inschrijven kan tot uiterlijk 8 februari 2019.
 
Neem voor meer informatie contact op met Kim Fransen, 015-2154575 of kim.fransen@kunstgebouw.nl