03

Jongeren gezocht voor voorstelling

 
Het Jeugdtheaterhuis is samen met Kunstgebouw, Popunie, Stichting Educatieve Orkest Projecten en negen theaters in Zuid-Holland op zoek naar 50 talentvolle jongeren tussen de 13 en 20 jaar die willen meespelen in de muzikale familievoorstelling beer.

Berenjacht
Tot het eind van dit jaar kunnen jongeren zich aanmelden voor de audities van beer via www.beerdemusical.nl. Daarna volgt een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst in januari 2019 in één van de negen meewerkende theaters. In de voorjaarsvakantie (22 februari t/m 3 maart 2019) vindt de auditieweek plaats. In deze week krijgt iedereen eerst workshops van de beste professionals uit het theatervak, om goed voorbereid en vol zelfvertrouwen auditie te kunnen doen. Vrijdag 22 februari 2019 vindt de feestelijke kick-off van de auditieweek plaats in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. 

Over beer
Bijna 30 jaar geleden maakte Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland samen met Theater Hofplein in Rotterdam de familiemusical Prijs de Beer. De voorstelling werd geschreven door Guus Kuijer (tekst en liedteksten) en Diederik van Vleuten (muziek). Het is een opvallend, intelligent en humoristisch muzikaal toneelstuk dat het verdient op opnieuw opgevoerd te worden, omdat het voor jong en oud gaat over de omarming van het vreemde, het andere. De tekst wordt bewerkt door de Rotterdamse dichter en spoken word artiest Derek Otte, de regie is in handen van Theo Ham, de choreografie is van Hedwig Duykers in samenwerking met dansers van het HipHopHuis en de muziek wordt opnieuw gearrangeerd door Erik de Reus.

In beer spelen Fabian Jansen (Hij gelooft in mij, Mannenharten), Hanna van Vliet (Fiddler on the Roof, Anne+)en Oscar Aerts (GTST, Expeditie Robinson) belangrijke rollen, alle drie oud-leerlingen van het Jeugdtheaterhuis. De voorstelling beer wordt gespeeld van november 2019 t/m januari 2020 in de mooiste theaters van Nederland.

Over het Jeugdtheaterhuis
Het Jeugdtheaterhuis stimuleert kinderen en jongeren om theater tot een zinvol deel van hun leven te maken, door het geven van lessen, het maken van voorstellingen en het ontwikkelen en organiseren van kunst educatieve projecten. Het Jeugdtheaterhuis is met leslocaties al meer dan 25 jaar actief in Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Gouda Leiden en Maassluis. Door de samenwerking tussen Kunstgebouw, Popunie, SEOP en Jeugdtheaterhuis, die samen de provinciale basisvoorziening cultuurparticipatie vormen, is beer een echt Zuid-Hollands project.