02

Nomineer een leerkracht voor De Loftrompet

 

Ook dit jaar is het weer mogelijk om een groepsleerkracht op te geven voor De Loftrompet! Deze speciale prijs gaat naar de groepsleerkracht die zich op een
bijzondere manier inzet voor muziekonderwijs op de basisschool.

De Loftrompet
De Loftrompet is door Méér Muziek in de Klas in het leven geroepen als blijk van waardering voor de bijzondere inzet van een juf of meester voor muziekonderwijs, die daarmee weer een inspiratiebron kan zijn voor andere groepsleerkrachten. Naast De Loftrompet (een beeld), wint de leerkracht een geldbedrag van 5000 euro om te besteden aan muziekonderwijs. Vorig jaar is De Loftrompet gewonnen door Geerte Rijpma, groepsleerkracht op OBS De Westhoek in Ouddorp. In het juryrapport: ‘Geerte weet met haar enthousiasme en passie iedereen binnen én buiten school met muziek in aanraking te brengen. Daarnaast slaat ze bruggen tussen de muziekschool, orkesten en basisscholen’. Het geld dat zij gewonnen heeft, besteedt zij nu als matchingsgeld voor de Impuls muziekonderwijs op haar basisschool. Hierdoor kan er op haar school de komende drie jaar een impuls aan hun muziekonderwijs worden gegeven. Zo gaat de school onder meer pianoles aanbieden aan het hele leerkrachtenteam.

Jury
Om de winnaar van de Loftrompet voor dit jaar te kunnen bepalen, kan natuurlijk een vakkundige jury niet ontbreken. De jury bestaat dit jaar uit twee ambassadeurs van Méér Muziek in de Klas: singer-songwriter Ilse DeLange en voorzitter van het college van bestuur van Stichting Biezonderwijs Dave Ensberg-Kleijkers. Ook Harrie van den Elsen, dean van het Prins Claus Conservatorium in Groningen, neemt plaats in de jury.

Nominatie
Tijdens de uitzendingen van Lang Leve de Muziek Show roept presentator Buddy Vedder de kijkers op om een groepsleerkracht op te geven. Iedereen mag dit doen! Het nomineren van een groepsleerkracht kan tot 30 oktober 2018. De winnaar zal op Het Kerst Muziekgala 2018 op 26 december (NPO1) bekend worden gemaakt in het bijzijn van eregast Koningin Máxima. Meer weten over het nomineren van een groepsleerkracht? Ga dan naar de website van Zapp: www.zapp.nl/muziekshow.