02

Programma Summerschool 2018


Op 21 augustus 2018 bieden KCR en Kunstgebouw weer een inspirerende aftrap van het nieuwe schooljaar met de Summerschool. Inschrijven kan vanaf nu. Vier de chaos, koester de orde!

Datum: dinsdag 21 augustus 2018
Locatie: Arminius en Het Nieuwe Instituut in Rotterdam
Voor: Iedereen die werkzaam is binnen cultuureducatie en onderwijs, in Rotterdam e.o.
Kosten: €50,- voor de hele dag, incl. lunch en borrel (excl. btw)

Bekijk hier het programma en schrijf je in

Opening en afsluiter
De openingslezing wordt verzorgd door onderzoeks- en onderwijsjournalist Anja Vink. Zij schrijft al twintig jaar over kansenongelijkheid in het onderwijs. En speciaal voor de gelegenheid maakt Rotterdamse theatermaker Rajae el Mouhandiz een afsluitende performance rondom het thema 'Vier de chaos, koester de orde!'.

Presentaties
Er zijn negen presentaties, waarvan iedereen er twee kan kiezen. Op het programma staat onder meer een presentatie van de Digitale Scheurkalender Zuid-Holland. Speciaal voor de deelnemers aan de Summerschool geven Annemarie Hogervorst (Kunstgebouw) en Karin Kievit (Erfgoedhuis Zuid-Holland) een sneakpreview van dit project dat medio september gelanceerd wordt. De Digitale Scheurkalender Zuid-Holland biedt een frisse, laagdrempelige kennismaking met kunst en erfgoed in de klas. Deze 'cultuursnacks' kun je op elk moment van de dag als tussendoortje inzetten. Via eenvoudige kijkopdrachten, filosofische vragen, filmpjes en creatieve opdrachten ontdek je samen met je leerlingen kunst en erfgoed uit de omgeving. Het enige dat je nodig hebt is een digibord! Het concept van de Digitale Scheurkalender is ontwikkeld door het Kröller-Müller Museum, dat daar in 2015 de Museumeducatieprijs mee won: www.digitalescheurkalender.com