03

De Vlasbloem in finale Lang Leve de Muziekshow

 

Groep 6 van De Vlasbloem uit Zuidland is door naar de tv-opnames van de Lang Leve de Muziekshow! Wij zijn daar als Kunstgebouw beretrots op. Want De Vlasbloem is een Kijk|Kunst en Doe|Kunst school. En wij hebben Steven Favier als Vliegende Brigadier ingevlogen. Hij heeft hen geholpen bij de voorbereiding op de auditie. In het muzikale spelprogramma zal De Vlasbloem het opnemen tegen groep 6 van de Prinses Julianaschool uit Rotterdam. Ze strijden om een optreden in de grootste schoolband van Nederland tijdens het Kerst Muziek Gala 2018 in december. Koningin Máxima is daar, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, ook aanwezig.

Extra muziekles
Maar vóór die tijd moeten de leerlingen nog flink aan de bak! Elke school die door is naar de tv-opnames krijgt 10 uur extra muziekles van hun Vliegende Brigadier en wordt gecoacht op het gebied van muziek, zang en dans, zodat ze een vette videoclip kunnen maken.

Wedstrijd
De scholen uit Zuid-Holland deden op 16 mei auditie in de Kunstmin in Dordrecht. De jury, die bestond uit Kaj van der Voort, Marc van Tijn en radio-dj Saskia Weerstand, koos op basis van hun muzikale act, deze twee groepen uit de provincie Zuid-Holland uit, om mee te doen in het tv-programma Lang Leve de Muziek Show. Het programma is vanaf 29 september iedere zaterdag om 17.15 uur op NPO 3 te zien. Onder leiding van presentator Buddy Vedder strijden in iedere uitzending twee klassen uit één provincie tegen elkaar.

Meer muziek in de klas
De stichting Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziek Show en Het Kerst Muziekgala 2018. De stichting zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak. Méér Muziek in de Klas laat zien hoe leuk en waardevol muziekeducatie is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt verbindingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.

Foto: Amy van Leiden Fotografie / Méér Muziek in de Klas