02

Loftrompet voor Juf Geerte

 

Juf Geerte van OBS de Westhoek in Ouddorp heeft van Méér Muziek in de Klas de Loftrompet ontvangen omdat zij zich op uitzonderlijke wijze inzet voor muziekonderwijs op de basisschool. Deze eervolle prijs werd voor het eerst uitgereikt. De uitreiking is gefilmd en zal te zien zijn tijdens de uitzending van het kerstmuziekgala bij de NPO op zaterdag 23 december om 20:30 uur. Van harte gefeliciteerd!

Als ICC’ er coördineert Geerte Rijpma, naast haar werk als groepsleerkracht, alle culturele activiteiten op school. Muziek is haar grootste liefde. Zelf speelt ze saxofoon bij fanfareorkest de Hoop in Stellendam. Ze is bestuurslid van het muziekgebouw Goeree-Overflakkee en ze is ook actief in de stuurgroep cultuureducatie van Sopogo.

Buddy Vedder, presentator van de Lang Leve de Muziek Show, ‘overviel’ Geerte Rijpma met de prijs. Hij reed met haar in een kerstkoets door Ouddorp en ze werden door de leerlingen bij OBS de Westhoek met applaus en gezang onthaald.

De Loftrompet is een prijs voor een basisschooljuf of -meester van groep 1 tot en met 8 die zelf muziekles geeft en veel aandacht besteedt aan muziek op school. De Loftrompet bestaat uit een trofee en een geldprijs van maar liefst € 5000,-. Iedereen kon een juf of meester voor de prijs nomineren. Geerte Rijpma werd als winnaar gekozen door
een vakkundige jury, bestaande uit Joop van den Ende, Rinda den Besten (voorzitter PO-raad) en Janneke van der Wijk (directeur Conservatorium van Amsterdam).

Joop van den Ende over de prijs: “Muziek maken is heel belangrijk, maar vooral ook heel leuk. Voor muziekonderwijs op basisscholen is het van groot belang dat een meester of juf de kinderen enthousiasmeert en stimuleert. De leerkracht die dat vol overgave doet, willen wij in het zonnetje zetten. We hopen dat zij daarmee een voorbeeld wordt voor andere groepsleerkrachten.”

Lees het artikel op Goeree-Overflakkee Nieuws