03

De Zonnebloem wint Lang Leve de Muziek Show

 

Zaterdag 30 september streden drie Zuid-Hollandse scholen om een plekje in de Grootste Schoolband van Nederland tijdens de spannende Lang Leve de Muziek Show. De winnaar is basisschool De Zonnebloem uit Den Haag: gefeliciteerd! Ze namen het op tegen OBS De Peperklip uit Schiedam en de Koos Meindertsschool uit Den Haag.
Gemist? Bekijk de aflevering en extra video's terug op zapp.nl/muziekshow

Landelijke muziekwedstrijd
De Lang Leve de Muziek Show wordt vanaf 23 september iedere zaterdag vanaf 19.25 uur uitgezonden op NPO Zapp op 3. Leerlingen strijden in deze show per provincie om een plek in de Grootste Schoolband van Nederland die mag optreden tijdens het Kerst Muziekgala 2017 in Ahoy voor Koningin Máxima, erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

Lesmateriaal
Elke zondag na de uitzending van Lang Leve de Muziek Show verschijnt er een nieuwe les op Schooltv.nl. De muzieklessen gaan over de muzikale thema’s uit de show, maar kunnen ook los ingezet worden. De totale lesduur is 40 minuten en de lessen zijn geschikt voor leerlingen van groep 5 tot en met 8.

Loftrompet
Tijdens het Kerst Muziekgala in Ahoy zal ook een prijs (€5.000) worden uitgereikt aan een groepsleerkracht die zich op een basisschool op uitzonderlijke wijze inzet voor muziekonderwijs in de klas. Ga naar deze site om een juf of meester te nomineren

 

Foto: Michel Schnater (Lang Leve de Muziek Show)