03

Lang Leve de Muziek Show start zaterdag 23 september

 

Joop van den Ende, ambassadeur van Méér muziek in de klas sprak gister in RTL Late Night over het belang van muziekonderwijs op de basisschool. Bekijk het fragment van RTL Late Night Presentatoren Romy Monteiro en Buddy Vedder waren ook te gast en vertelden over de Lang Leve de Muziek Show die vanaf 23 september iedere zaterdag vanaf 19.25 uur wordt uitgezonden op NPO Zapp op 3. Leerlingen strijden in deze show per provincie om een plek in de Grootste Schoolband van Nederland die mag optreden tijdens het Kerst Muziekgala 2017 in Ahoy voor Koningin Máxima, erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

Zuid-Holland
De scholen uit Zuid-Holland zijn te zien in de uitzending van zaterdag 30 september. Dit zijn OBS De Peperklip uit Schiedam, de Koos Meindertsschool uit Den Haag en OBS De Zonnebloem uit Den Haag.

Lesmateriaal
Elke zondag na de uitzending van Lang Leve de Muziek Show verschijnt er een nieuwe les op Schooltv.nl. De muzieklessen gaan over de muzikale thema’s uit de show, maar kunnen ook los ingezet worden. De totale lesduur is 40 minuten en de lessen zijn geschikt voor leerlingen van groep 5 tot en met 8.

Loftrompet
Tijdens het Kerst Muziekgala in Ahoy zal ook een prijs (€5.000) worden uitgereikt aan een groepsleerkracht die zich op een basisschool op uitzonderlijke wijze inzet voor muziekonderwijs in de klas. Ga naar deze site om een juf of meester te nomineren