01

Klaar voor het nieuwe schooljaar!

 

Dit zijn de vakdocenten die dit schooljaar door heel Zuid-Holland zullen crossen om gastlessen Doe|Kunst en Kijk|Kunst (beeldend groep 5 en 6) te geven. Vandaag waren ze bij Kunstgebouw om de projecten te bespreken en kennis te delen.

Enthousiast gingen de vakdocenten aan de slag met de projecten die ze dit jaar gaan geven. Waaronder de nieuwe Doe|Kunst-projecten De lege bladzijde (theater), Bak een hit! (muziek), Steen, papier & schaar (dans) en Tranen met tuiten (theater). Maar liefst drie van de vier projecten zijn samen met een vakdocent ontwikkeld, dus dat maakte het extra leuk om het eindresultaat te zien en de reacties van de andere vakdocenten te horen.

De vakdocenten geven de gastlessen in hun eentje, dus het is heel fijn om af en toe met vakgenoten kennis en ervaringen te delen. Hoe zet je de materialen en de techniek het beste in? Wat doe je als de klas het voorbereidende filmpje niet heeft gezien? Hoe zorg je voor een veilige sfeer in de groep? Complimenten waren er ook. Vooral voor de collega’s van Kunstgebouw die de logistiek en planning van de gastlessen doen. Meestal loopt alles op rolletjes en als er een knelpunt is dan wordt dat snel en goed opgepakt (leuk om te horen!).

We gaan er met hen én alle leerlingen en leerkrachten weer een prachtig schooljaar van maken!