01

Muzikale strijd om plek in BZT Band XXL

 

Er zijn nog drie Zuid-Hollandse scholen in de race om een plek in de BZT Band XXL. Elke zaterdag om 19.00 uur is deze muzikale strijd te volgen in de BZT Muziek Show op Zapp. De prijs? Een optreden voor koningin Máxima tijdens een kerstgala in Carré! De week voorafgaand aan de uitzending kan het publiek via internet stemmen op hun favoriete act. Op 19 november is de uitzending met OBS De Voorsprong uit Den Haag, op 26 november is De Bron uit Numansdorp te horen en 3 december sluit De Sterrenwacht uit Hellevoetsluis de serie af. Na elke uitzending staat gratis lesmateriaal over de betreffende sound online.

Drie weken terug mocht het kwartet Amelie, Annabelle, Dionne en Noa van De Bron hun act oefenen met saxofonist Benjamin Herman, bekend van de jazzband New Cool Collective. Het AD was daarbij. Benjamin Herman had de meiden al eenmaal eerder gehoord en was nu erg onder de indruk. ,"Jullie hebben echt enorme vooruitgang geboekt. Ik vind jullie echt heel goed", zei Herman.
De meiden waren erg blij met het commentaar, maar waren kritisch. ,"Wat kunnen we nou beter doen", vroeg Noa. Daar moest Herman even over nadenken. ,"Het enige wat ik kan bedenken is de dynamiek. Die is nog niet zo scherp bij jullie. Het zou mooi zijn als de instrumenten even hard spelen." Het commentaar werd van harte in ontvangst genomen. ,"Hier kunnen we zeker wel wat mee. We hebben nog drie lessen tot aan de finale, die gaan we hiervoor gebruiken", zei coach Hugo Verweij. Lees het hele artikel