01

Cursus Interne Cultuurcoördinator erkende opleiding

Lerarenregister
 
Goed nieuws voor de cursus Interne Cultuurcoördinator: het Lerarenregister heeft de cursus officieel erkend als opleiding.

Het succesvol afronden levert de leerkracht 50 registeruren op. De erkenning geldt voor de geactualiseerde  opzet van de cursus.

Margriet Gersie, directeur van Kunstgebouw, is blij met de erkenning: “Met een ICC'er heeft de school een deskundige in huis die het cultuurbeleid vormgeeft, mogelijkheden van cultuurinstellingen kent en cultuurplannen ontwikkelt. Ze zijn de drijvende kracht voor cultuuronderwijs op school en wakkeren het vuur aan bij anderen.”

Kunstgebouw is in 2007 begonnen met het aanbieden van de cursus Interne Cultuurcoördinator in Zuid-Holland. Mede dankzij de regeling Cultuureducatie met kwaliteit is het aantal cursussen, en daarmee het aantal icc’ers, de laatste tijd flink gestegen. In september 2015 zijn onder meer cursussen gestart in de regio’s Goeree-Overflakkee, Voorne Putten, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, Midden Holland, de Krimpenerwaard en Rijnstreek.

Meer informatie

Cursus Interne Cultuurcoördinator
Portal Cultuurcoördinator
Website Lerarenregister