03

Lang Leve de Muziek Wedstrijd

 
Basisschoolklassen uit groep 6 en 7 kunnen zich weer inschrijven voor Lang Leve de Muziek Wedstrijd 2020. Het is een bijzonder jaar, want klassen die zich inschrijven maken naast een optreden voor Koningin Máxima ook kans op een bezoek aan het Eurovisie Songfestival!
 
Hoe werkt het?
Ga het avontuur aan en bedenk een verrassende muzikale act van anderhalve minuut. Alles mag: van rap tot jodelen en van bodypercussie tot orkest, zolang de hele klas maar meedoet en het plezier er vanaf spat! Stuur uiterlijk 29 maart een filmpje van de act in. Een deskundige jury bepaalt welke klassen door mogen naar de regionale auditieronde.
 
Het Eurovisie Songfestival
Maak jij een muzikale act met als thema ‘het Eurovisie Songfestival’? Dan maak je kans op een bezoek aan de familieshow van de tweede halve finale Eurovisie Songfestival 2020 op donderdagmiddag 14 mei in Ahoy, Rotterdam.
 
En dan?
In de spannende auditieronde voert je klas de muzikale act uit in een theater in je eigen regio. Kunstgebouw koppelt de scholen in Zuid-Holland aan een Vliegende Brigadier (muzikale vakdocent), om je klas op deze ronde voor te bereiden. Helemaal gratis!
 
Lang Leve de Muziek Show
Uit alle audities selecteert een deskundige jury de klassen die doorgaan naar het televisieprogramma Lang Leve de Muziek Show op NPO Zapp én samen gaan optreden als de Grootste Schoolband van Nederland tijdens Het Kerst Muziekgala 2020. Ook voor deze ronde komt er gratis een Vliegende Brigadier op bezoek die jullie helpt bij de voorbereiding. Basisschool De Dukdalf uit Leiden deed vorig jaar mee en haalde zelfs de halve finale in Lang Leve de Muziek Show!
 
Meer informatie