03

Penvoerders kijken vooruit naar CMK-3

 
 
Op 3 december 2019 had Kunstgebouw alle CMK-penvoerders in Zuid-Holland uitgenodigd om kennis en ideeën uit te wisselen. Met Marjolijn Peters van het Fonds voor Cultuurparticipatie is vooruit gekeken naar de volgende periode van de regeling Cultuureducatie met kwaliteit (2021-2024).
 
Volgende periode Cultuureducatie met kwaliteit
Op 1 april 2020 zal de nieuwe regeling in de Staatscourant gepubliceerd worden en op 1 september 2020 moeten alle aanvragen ingediend zijn bij het Fonds voor Cultuurparticipatie.
 
Al bekend is dat het programma CMK breder van opzet wordt en inspeelt op de komst van het nieuwe curriculum. Binnen CMK komt naast primair onderwijs meer ruimte voor het voortgezet onderwijs. Ook is er meer aandacht voor de aansluiting tussen binnen- en buitenschoolse activiteiten.
 
Hoe de regeling CMK er precies uit komt te zien is dus nog niet duidelijk en zal de komende tijd verder uitgewerkt worden. Als penvoerder voor CMK Zuid-Holland houdt Kunstgebouw de ontwikkelingen nauw in de gaten en zijn we al volop in gesprek met scholen, culturele instellingen, gemeenten en andere betrokkenen over de manier waarop we gezamenlijk CMK 2021-2024 vorm kunnen geven.
 
Kleine en middelgrote gemeenten in Zuid-Holland
Kunstgebouw is penvoerder voor de kleine en middelgrote gemeenten in Zuid-Holland. Als penvoerder bewaakt Kunstgebouw de kwaliteit en de voortgang van de regionale CMK-plannen. We bundelen deze tot één gezamenlijk plan en dienen dit in bij het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP). Na goedkeuring van het plan zorgt Kunstgebouw voor de monitoring en evaluatie van de plannen en de jaarlijkse verantwoording aan het FCP.
 
Deze gemeenten nemen deel: Katwijk, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Midden-Delfland, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Westvoorne, Brielle, Hellevoetsluis, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard (Korendijk, Oud-Beijerland, Cromstrijen, Binnenmaas, Strijen), Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Molenwaard, Giessenlanden, Gorinchem, Leerdam en Zederik.
 
Wil je met jouw gemeente aansluiten? Neem dan contact op met projectleider Eva Willems-Hirsch: 015-2154591.