03

Topdagshow

Discipline: muziek
Groep: 7 en 8

Piet Satelliet, de bekende tv-producent is veranderd. Geld en roem heeft hij achter zich gelaten. Hij wil alleen nog tv-programma’s maken waar iedereen gelukkig van wordt! Maar wat is geluk? Piet is nieuwsgierig: waar worden anderen gelukkig van? Wanneer voelen zij zich top? Piet bedenkt de Topdagshow. Hij is op zoek naar kinderen die het leuk vinden om gezamenlijk een lied te maken over hun topdag. Het gaat om ritme en tekst, plezier en samenwerken.

De vakdocent komt als medewerker van Piet Satelliet in de klas. Via een filmpje vertelt Piet waarom hij de Topdagshow bedacht heeft. Deze show draait om het plezier van samen muziek maken! In de gastles leren de leerlingen een lied met een refrein, een rap als couplet en een ritme. Het ritme spelen ze met een stuk stevig karton (à la de cupsong). Les 2 en 3 zijn verdiepende lessen die de leerkracht zelf kan geven.

Samen muziek maken is top!

Dit project kan aansluiten bij: muziek, geluk, ritme, zingen, samenwerken, mediawijsheid


Doe|Kunst is een samenhangend kunstprogramma dat goed past in een doorlopende leerlijn. Iedere school die deelneemt aan Doe|Kunst heeft met een unieke code toegang tot Doe|Kunst online. Hier vindt u het rooster, informatie over de projecten en bij veel projecten ook online opdrachten die leerlingen zelfstandig kunnen maken.