02

Burgemeesterwijk (Maassluis)
Fotografieproject in opdracht van woningcorporatie Maasdelta en Kardinaal Alfrinkschool

Kunstgebouw organiseerde in 2012 in opdracht van woningcorporatie Maasdelta en de Kardinaal Alfrinkschool een fotografieproject in de Burgemeesterwijk in Maassluis. De Maassluisse fotograaf Roger van der Kraan fotografeerde de wijk samen met fotograaf Peter Farla. Ook gaven ze workshops fotografie aan leerlingen van de Kardinaal Alfrinkschool, die in de wijk staat. Een selectie van de foto’s van de professionele fotografen en leerlingen werd gepresenteerd tijdens een reizende foto-expositie. Het project werd op 18 december 2012 afgesloten met de uitreiking van een fotoboekje.

Veranderinsproces vastgelegd
Aanleiding van het project is de herstructurering van de Burgemeesterwijk. Flats maken plaats voor nieuwe woningen met nieuwe bewoners en voorzieningen. Roger van der Kraan en Peter Farla fotografeerden in 2012 verschillende fasen in het veranderingsproces van de wijk. Zij legden oude en nieuwe woningen en details van de woonomgeving vast. Zeer bijzonder zijn de portretten die zij mochten maken van bewoners. De leerlingen van de Kardinaal Alfrinkschool lieten met hun foto’s zien wat de ingrijpende veranderingen voor hen betekenen. De foto’s zijn het afgelopen jaar geëxposeerd op de Kardinaal Alfrinkschool en in de DrieMaasHave in de foto-expositie WAS-GOED, WORDT BETER!.
 
“Dit wil ik nog vertellen: Dat het leuk zou zijn als er meer mensen in onze wijk komen wonen.” (Joraisa, groep 8, Kardinaal Alfrinkschool tijdens de fotoworkshop)

Wilt u Kunstgebouw inzetten als adviseur, ideeënontwikkelaar of procesbegeleider bij cultuurparticipatie? Bel of mail Ingrid Fijen voor een afspraak: 015-2154515.