03

Brielle achter de voordeur
Locatietheaterfestival

In Brielle vond op 2 juni 2012 voor de tweede keer het locatietheaterfestival Brielle achter de voordeur plaats waar 230 amateurskunstenaars aan deelnamen. Op zo'n 30 locaties, zoals de bibliotheek, een hotel, een kerk, een schip en de dansschool waren theater-, dans- en muziekoptredens.

De voorstellingen werden uitgevoerd door de lokale zang -, theater- en muziekgroepen en door creatieve en getalenteerde inwoners van Voorne Putten. Locaties die normaal niet te bezoeken zijn zoals monumenten, woningen van particulieren en andere verborgen plekken openden voor deze middag hun deuren.

Op een speciale routekaart, verkrijgbaar bij VVV en alle deelnemende locaties, stond in korte beschrijvingen aangegeven waar wat te beleven viel. De voorstellingen duurden maximaal 10 minuten dus het was mogelijk om veel verschillende dingen te zien. Een aantal van de voorstellingen waren gebaseerd op de Canon van Voorne-Putten Rozenburg waarin het roemruchte verleden van Voorne-Putten is beschreven.

In Hellevoetsluis en Spijkenisse is in 2011 en 2012 volgens hetzelfde recept een locatietheaterfestival tot stand gebracht: Vestingcode Hellevoetsluis en . 
Spijkenisse achter de schermen
Brielle achter de voordeur valt onder het project Voorne in alle straten, en dat is een onderdeel van Voorne in alle Staten, het samenwerkende cultuurprogramma in de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Bernisse, Westvoorne en Spijkenisse, de Provincie Zuid-Holland en Kunstgebouw.

Wilt u Kunstgebouw inzetten als adviseur, idee├źnontwikkelaar of procesbegeleider bij cultuurparticipatie? Bel of mail Ingrid Fijen voor een afspraak: 015-2154515.