01

02.11.2019
Première musical BEER
 
Beer in de stad! Alarm! Zo’n gevaarlijk beest, dat kan niet, tussen alle mensen.
Hoewel… een beer is ook natuur. En hij komt hier niet voor niks. Hij is misschien wel gevlucht. Maar toch, die klauwen… Als hij zich nou aanpast, dan kan hij misschien blijven. Is dat goed voor de stad, of juist gevaarlijk?
 
De verschijning van een beer zorgt voor verdeeldheid. Wat moet je ermee? Ambtenaren, natuurvrienden, gelovigen, zwerfjongeren en sportschoolbezoekers hebben allemaal hun visie op de zaak, van uitzetten en afschieten tot knuffelen en aanbidden.
 
Beer is een spannende en hartverwarmende familievoorstelling het Jeugdtheaterhuis die te zien is in theaters van oktober 2019 tot en met februari 2020. De première vindt plaats op 2 en 3 november in De Goudse Schouwburg.
Bekijk de speellijst
 
Oud-leerlingen en talentvolle jongeren
Belangrijke rollen in beer worden vertolkt door Fabian Jansen als Beer (Hij gelooft in mij, Mannenharten), theatermaker, actrice, presentatrice en zangeres Wendy Hoogendijk en cabaretier Kiki Schippers (De Slimste mens, Spijkers met Koppen) afwisselend als Toverfee Annie en Oscar Aerts als Dealer Dick (GTST, Expeditie Robinson). Alle vier zijn oud-leerlingen van het Jeugdtheaterhuis, die hun sporen op de nationale podia en de film- en televisiewereld inmiddels ruimschoots verdiend hebben. Daarnaast zijn na een intensieve auditieweek 50 talentvolle jongeren geselecteerd, die de cast compleet maken.
 
Provinciale basisvoorziening
Door de samenwerking tussen het Jeugdtheaterhuis, Kunstgebouw, Popunie en SEOP, die samen de provinciale basisvoorziening cultuurparticipatie vormen, is beer een echt Zuid-Hollands project.