02

Lessenserie Glas

Nationaal Glasmuseum

Wilt u uw leerlingen bekend maken met de veelzijdigheid van het materiaal glas? Van dichtbij meemaken hoe op ambachtelijke wijze van een hete vloeibare substantie prachtige glazen objecten worden gemaakt? En wilt u kwalitatief goede kunstlessen verzorgen met behulp van een goed uitgeruste leskist vol lesideeën en materialen? Neem dan deel aan het project Glas!

Ieder kind heeft dagelijks te maken met glas. We komen het overal tegen: in de techniek, als gebruiksvoorwerp én als kunstwerk. Glazen kunstwerken zijn het vertrekpunt van de lessen en uw leerlingen leren middels beeldende opdrachten, kijkoefeningen, filmpjes en spellen meer over het levendige materiaal glas.
De productie van glas heeft een belangrijke rol gespeeld in de economische, culturele en sociale ontwikkeling van de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Dit educatieve project geeft scholen in deze regio de mogelijkheid om hun leerlingen dit mee te geven in hun culturele rugzak.

Het is voor alle scholen in Nederland mogelijk om deel te nemen aan Glas. De scholen in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden krijgen in het schooljaar 2016/2017 voorrang op deelname.

De lessenserie is door Kunstgebouw in samenwerking met Plein C ontwikkeld in opdracht van de projectgroep Cultuureducatie met kwaliteit Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. (Foto: Ben Deiman)

Meer informatie op de website van het Nationaal Glasmuseum